Sēņu risotto

3 1

Sastāvdaļas

  • Sēenes (var svaigas, var kaltētas, var sālītas. Jo lielāka dažādība, jo garšīgāk)
  • Risotto rīsi
  • Buljons
  • Sīpoli, ķiploks, sāls, pipari
  • Sauss baltvīns

Pagatavošana

1 min.
  1. olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievieno sīki sagrieztas sēnes. kad sēnes apcepušās, pievieno baltvīnu un kādu brīdi pasautē.
  3. Pa to laiku uzvāra ūdeni, kurā izšķīdina 1 - 2 buljona kubiņus.
  4. Sēnēm pievieno risotto rīsus un nedzudz apcep.
  5. Pēc tam pamazām sāk pievienot buljonu, visu laiku rīsus maisot. Rīsi nedrīkst vārīties!!!! Tiklīdz šķidrums uzsūkts, atkal pievieno buljonu. To dara tik ilgi, kamēr rīsi mīksti.

Komentāri

Evija Zee 2017. gada 15. janvāris 15:24
Labak tiesham njemt istu buljonu, vel parmezanu pa virsu un pirxtinjus var aplaizit
Samanta 2016. gada 15. marts 16:26
Šajā lapā vienmēr kādam jāiemet kāda inde par to, ka kaut kas nav precīzi kā oriģinālā receptē... Visi tik zinoši, kak nav ko pasūtīt..Ne visi ir burta kalpi. Šad un tad improvizācija noder.
Inga 2013. gada 30. novembris 00:31
Risoto tacu vajag dabiigo buljonu....tajaa arii sleepjas buutiiba

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni