Degošais saldējums

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 -3 lodītes saldējuma
  • 1 šķēle ābola vai plakans cepums
  • 1 graudiņš vai 1 tējkarote cukura2 tējkarotes spirta vai ruma

Pagatavošana

7 min.
  1. Saldējuma trauciņā ieliek saldējumu, pārsedz ar ābola šķēli vai cepumu, uzliek spirtā samitrinātu cukura graudu vai uzber spirtā samitrinātu smalko cukuru. Cukuru aizdedzina ar garu bērza skaliņu. Degošu pasniedz galdā. Ļoti efektīgi tas izskatās Jaungada sagaidīšanā un kāzu svinībās. Saldējumu "ugunī" jācenšas pasniegt visiem reizē, tāpēc porciju trauciņus sakārto uz lielas paplātes un tikai tad aizdedzina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti