Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Iecienītie cepelīni

2005. gada 18. maijs
Foto: Shutterstock.com
Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, sīpolu un skābā krējuma vai kausēta sviesta mērci.
Pagatavošana
1 min
1. Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
2. Vārītos kartupeļus samaļ. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
3. Pildījuma pagatavošana: Gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.

4. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kurā iepriekš iemaisīta ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra uz nelielas liesmas aptuveni 20–25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.


5. Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, sīpolu un skābā krējuma vai kausēta sviesta mērci.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu