Iecienītie cepelīni

4 1

Sastāvdaļas

  • Kartupeļu masai
  • * 1 kg zaļu kartupeļu
  • * 3–4 vārīti kartupeļi
  • * sāls
  • Pildījumam
  • * 300 g cūkgaļas
  • * 100 g liellopa gaļas
  • * 1 karote skāba krējuma
  • * sīpoli pēc saviem ieskatiem
  • * majorāns, pipari, sāls u. c. garšvielas

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Vārītos kartupeļus samaļ. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī. Vāra aptuveni 20–25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
  2. Pildījuma pagatavošana: Gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
  3. Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci.

Komentāri

anastasijA1123 2012. gada 4. decembris 14:28
loti labi
Reinis 2012. gada 22. janvāris 13:03
Nav labi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni