Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Olīveļļas pankūkas ar sieru

2005. gada 17. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Lielā traukā sajauciet miltus un sāli. Lietojiet gumijas lāpstiņu, piejauciet olīveļļu un olu. pakāpeniski pievienojiet ūdeni, lai izveidotos mīksta mīkla. Mīciet bļodā apmēram 5 minūtes, pēc nepieciešamības pievienojiet miltus, līdz masa kļūst viendabīga un elastīga. Pārklājiet ar polietilēna plēvi un atstājiet uz 20 min. Sagrieziet mīklu 4 vienādās daļās, 3 daļas atstājot zem polietilēna. Ceturtdaļu mīklas izveltnējiet 33 cm garā rullītī. Sagrieziet rullīti 10 vienādos gabaliņos. Vienu no gabaliņiem izveltnējiet 13 cm garā rullītī. Iemērciet pirkstus eļļā un izlīdziniet rullīti 2,5 cm platā plāksnītē. No iegūtās plātnes izveidojiet ritulīti. Tad izlīdziniet ritulīti aplī ar 8cm diametru. Pārklājiet ar polietilēnu. Atkārtojiet to pašu ar pārējo mīklu un pārklājiet ar polietilēnu, lai mīkla nesakalstu. Ielejiet pannā eļļu 1,3 cm dziļā kārtā. Sakarsējiet eļļu un cepiet pankūkas atsevišķās porcijās aptuveni 1 min no katras puses, kamēr tās ir zeltaini brūnas. Pārvietojiet gatavās pankūkas uz papīra dvieļiem, lai tās nožūtu. Siltās pankūkas pārkaisiet ar sieru.
Uz augšu