Sākums > Receptes > Konservējumi

Katru reizi citi salāti

2005. gada 17. maijs
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
60 min
1. Dārzeņus sasmalcina, tomātus applaucē, novelk miziņu un sasmalcina. Visu liek katlā, pielej eļļu un pasautē minūtes 15. Pievieno cukuru un sāli pēc garšas, ņemot vērā, ka atdzisuši salāti liksies mazāk sāļi. Pievieno sīki sagrieztas dilles, pētersīļus, u.c. zaļumuus pēc izvēles, uzvāra, pielej pēc garšas etiķi, liek burkās un aizvāko.
2. Šiem salātiem var neievērot proporcijas, bet likt salātos tādus dārzeņus, kādi ir pa rokai, var likt arī citus, piemēram kabačus, ziedkāpostus, vārdu sakot, visu, kas ir. Ja nav svaigu tomātu, to vietā var pieliet tomātu mērci vai ketčupu. Salāti sanāk ļoti garšīgi visās variācijās. Ēdami gan pie otrajiem ēdieniem, gan iespējams vārīt no tiem soļanku.
Uz augšu