Biezpiena torte/neceptā

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 -150 g cukura
  • 100 -150 g sviesta vai margarīna
  • 100 g cepumu
  • 100 -200 g konservētu augļu
  • 1 citrona sula
  • Želatīns, putukrējums
  • Rozīnes, rieksti vai mandeles
  • Apelsīnu miziņas, sukādes, vaniļas cukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Biezpienu 1 vai 2 reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu, pievieno ar olas dzeltenumu sakultu sviestu, vaniļas cukuru, sasmalcinātus riekstus un pašās beigās - saputotu olu baltumu.
  2. 30 g želatīna iemērc dažās karotēs auksta ūdens. Kad tas uzbriest, pielej 2-3 karotes karsta ūdens, 1 citrona sulu un uzkarsē (nevāra); cukuru pievieno pēc garšas. Kad želatīns sāk sarecēt, to samaisa ar biezpiena masu.
  3. Tortes veidni ieziež ar margarīnu, izkaisa ar izsijātu rīvmaizi. Apakšējā kārtā liek sasmalcinātus cepumus, pēc tam biezpiena masu. Kad torte ledusskapī pilnīgi atdzisusi, to izrotā ar augļiem, marmelādi, putukrējumu vai citiem pieejamiem gardumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti