Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena torte/neceptā

2005. gada 16. maijs
Foto: Sandra Gecēviča
Pagatavošana
1 min
1. Biezpienu 1 vai 2 reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu, pievieno ar olas dzeltenumu sakultu sviestu, vaniļas cukuru, sasmalcinātus riekstus un pašās beigās - saputotu olu baltumu.
2. 30 g želatīna iemērc dažās karotēs auksta ūdens. Kad tas uzbriest, pielej 2-3 karotes karsta ūdens, 1 citrona sulu un uzkarsē (nevāra); cukuru pievieno pēc garšas. Kad želatīns sāk sarecēt, to samaisa ar biezpiena masu.
3. Tortes veidni ieziež ar margarīnu, izkaisa ar izsijātu rīvmaizi. Apakšējā kārtā liek sasmalcinātus cepumus, pēc tam biezpiena masu. Kad torte ledusskapī pilnīgi atdzisusi, to izrotā ar augļiem, marmelādi, putukrējumu vai citiem pieejamiem gardumiem.
Uz augšu