Sākums > Receptes > Salāti

Kivi salāti ar zemenēm

2005. gada 28. maijs
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Kivi nomizo, pārgriež gareniski un sagriež 3 milimetru biezos gabaliņos. Zemenes pārgriež uz pusēm. Apelsīniem un citronam nogriež no mizas šauras loksnītes. Uzvāra 250 ml ūdens, izšķīdina tajā cukuru. Nogrieztās miziņas savāra (tad tās nav pārāk cietas un rūgtas). Citrusaugļiem izspiež sulu un sajauc to ar medu un liķieri. Maisa tik ilgi, kamēr izšķīst medus. Šķīvī liek zemenes, kivi un miziņas, pārlej saldo mērci, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm. Mandeles ieber pannā, pārkaisa ar pūdercukuru, pievieno sviestu un apcep, līdz tās kļūst zeltaini brūnganas. Salātus liek seklajā šķīvī vai augļu trauciņos un pārkaisa ar mandelēm.
Uz augšu