Krējuma kūka ar ananāsiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 100 g margarīna
  • 30 g cukura
  • 200 g miltu
  • 30 ml ūdens
  • 300 g biezpiena
  • 3 olas
  • 50 g cukura
  • 200 ml skāba krējuma
  • 5 ēdamk. kukurūzas cietes
  • Ananāsu kompots - 500ml – gabaliņos

Pagatavošana

50 min.
  1. Kūkas cepšanai izmanto 28 cm diametra tortes veidni. No margarīna, cukura, ūdens un miltiem izveido irdenu smilšu mīklu un izklāj veidnes apakšu. Sakuļ olas ar cukuru. Iemaisa krējumu. Pievieno cieti. Ananāsus izņem no kompota, notecina un izliek uz mīklas pamatnes. Tad to cep cepeškrāsnī līdz 180 grādiem. Pamatni cep 10 minūtes. Tad uzlej krējuma maisījumu un cep vēl 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, vai nelīp.

Komentāri

Ironija 2011. gada 7. jūnijs 00:56
Apēd pēc tam uz maizes :D
Bet domāju, ka to liek tai krējuma maisījumā ;)
Recepte visai grūti saprotama, uztaisa krējuma maisījumu, tad liek ananāsus, tad krējuma maisījumu pārlej.. Nu tomēr pa soļiem jāraksta :) Cik saprotu, tad tos ananāsus uz mīklas uzliek un apcep tās 10 min un tad to visu masu gāž pa virsu, kas sastāv no olām, cietes, krējuma, biezpiena utt. Vismaz tā būtu jābūt, tikai kāpēc tos ananāsus nevar likt pēc tam, kad pamatne drusku apcepta?
Ja izmanto mazāku tortes formu, es neceptu pirms tam pamatni, masa ir pietiekoši liela, lai nāktos cept krietnas 45-50 minūtes, tikmēr apakša būs pagalam, jo būs cepusies vēl 10 min pa virsu.
inese 2010. gada 23. februāris 16:53
jaa es arii gribeetu zinaat kur likt biezpienu / dusmiiga :(
Oshhh 2009. gada 5. novembris 20:26
Kur, lai liek to biezpienu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize