Griķu pārslu putra ar karamelizētiem banāniem, mandeļu sviestu un šokolādi

4 1
Paldies par recepti "Dobeles Dzirnavnieks" un kulinārijas bloga autorei Annija Mihelsonei.

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāze/s Dobeles dzirnavnieka griķu pārslu
  • 1/2 glāze/s rīsu-mandeļu piena
  • 1 banāns
  • 1 sauja svaigu vai saldētu melleņu
  • 2 ēd. k. šokolādes skaidiņu
  • 2 ēd. k. mandeļu sviesta
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu
  • 3 šķipsna/s kaltētu zemeņu
  • 1 ēd. k. medus
  • 1/2 tējk. brūnā cukura

Pagatavošana

15 min.
  1. Katliņā liek vārīties rīsu-mandeļu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  2. Nomizo banānu, sagriež to gareniski uz pusēm, apsmērē no abām pusēm ar medu un pārber ar cukuru. Liek uz pannas un karamelizē, līdz tas kļuvis brūngans un mīksts.
  3. Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu sviestu. Pārber ar mellenēm, šokolādes un mandeļu skaidiņām un kaltētām zemenēm.
    Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis