Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kēksa improvizācija

2018. gada 5. oktobris
Foto: Linda K
Pirmo reizi gatavojot vadījos tikai pēc izjūtām. Ļoti gribēju pagatavot brauniju, kura recepti biju redzējusi internetā, taču man īsti nebija nepieciešamo sastāvdaļu. Izlēmu veikt diezgan lielas korekcijas receptē. Piemēram, man nebija šokolāde, bet tad izdomāju, ka šokolāde nav nekas cits kā kāda taukviela, kakao un cukurs. Rezultātā man iznāca pašai sava recepte, kura nu jau vairāk kā gadu ir viena no manas ģimenes favorītēm.
Pagatavošana
50 min
1. Krūzē ber kakao pulveri un 1 ēd.k. cukura, pielej eļļu un kārtīgi samaisa.
2. Lielā bļodā sakuļ 3 olas ar atlikušo cukuru un šķipsnu sāls. Kuļ līdz masa trīskāršojusies un putaina.
3. Olu-cukura masai pielej eļļu ar kakao pulveri. Eļļa nosēdīsies, tāpēc nav ieteicams maisīt, jo tas nedos rezultātus.
4. Masai ber klāt cepamo pulveri un pa vienai ēdamkarotei miltu un uzmanīgi iemaisa, taču jāskatās, lai eļļa arī iemaisītos vienmērīgi. Ja masa vēl nav kļuvusi tumši brūna, tas nozīmē, ka, iespējams, bļodas dibenā vēl ir neizmaisījies eļļas-kakao maisījums.
5. Var pievienot arī nedaudz vaniļas cukura, cukura sīrupa vai rozīnes pēc izvēles.
6. Mīklu atstāj 15 minūtes atpūtināt. Cepeškrāsni noregulē uz 200°C, augšu un apakšu.
7. Mīklu lej lēzenā paplātē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ieteicams, lai tā būtu aptuveni 3 cm biezumā. (Paplātei jābūt pietiekami lielai, lai mīklu izlīdzinātu šādā biezumā)
8. Cep aptuveni 30 minūtes, taču viss atkarīgs no Jūsu cepeškrāsns. Pirmās 15 min nav ieteicams virināt durtiņas.
9. Sagriež vēl siltu un pasniedz ar saldējumu vai grieķu jogurtu vai atdzesē un sagriež kubiņos kā brauniju.

Labu apetīti!
Foto: Linda K
Uz augšu