Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Saldā krējuma kēkss ar āboliem

2018. gada 5. oktobris
Foto: Virtuve diviem
Šoreiz kēkss ar āboliem. Kēkss iznāk ļoti maigs, ļoti līdzīgs biskvīta mīklai .Ābolus ieteicams ņemt saldskābus, ne skābus.
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
80 min
1. Nomizo ābolus un sagriež plānās šķēlēs, rozīnes noskalo un apžāvē.
2. Samaisa kopā miltus, kukurūzas cieti un cepampulveri.
3. Citā traukā saputo olas ar cukuru un vanilīnu līdz krēmīgumam (3-5 min.)
4. Pamazām, turpinot putot, pievieno saldo krējumu.
5. Pievieno miltu/cepampulvera maisījumu un visu samaisa ar mikseri.
6. Mīkla iznāk šķidra. Beigās ar lāpstiņu iemaisa rozīnes (vēlams tās apvīļāt miltos).
7. Formā 21 cm diametrā, ieklāj cepampapīru.
8. Mīklu lej formā, pa virsu iespraužot ābolu daiviņas, apkaisa ar nedaudz cukura un kanēli.
Foto: Virtuve diviem
9. Kēkss cepšanas laikā ļoti pacelsies un āboli paliks vidū
Cep 160 grādos apmēram stundu.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu