Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

2018. gada 7. septembris
Foto: Zane Bloka
Katra minūte virtuvē ir tā vērta - slavēs vīrs, slavēs draugi un pašam liels prieks.
Pagatavošana
120 min
1. Sāk ar vistu. To sagriež vidējos gabaliņos, lai ātri var izcept, bet viegli nopanēt - tātad ne pārak mazos.
2. Vistai pielej sojas mērci un iemaisa medu. Ļauj vismaz 20 minūtes marinēties, ideālā variantā stundu.
3. Turpina ar ķiploku mērces pagatavošanu. Ķiploku smalki sakapā, pievieno krējumu, majonēzi, sāli un piparus pēc garšas, samaisa. Ļauj mērcei ievilkties. Var pievienot arī dažādus zaļumus.
4. Sagriež sieru gabaliņos, gurķi mazās strēmelītēs un tomatu gabaliņos. Nomazgā salātlapas, nosusina un saplūkā vidēja izmēra gabalos, lai var ērti izklāt uz tortiljas plāksnēm.
5. Laiks cept vistu. Uzkarsē pannā eļļu, rūpīgi no visām pusēm mitros vistas gabaliņus apvārta rīvmaizē un cep, līdz tie gatavi. Gatavos gabaliņus novieto uz papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa.
6. Kad vista gatava, to sagriež līdzīgos izmēros kā siers vai tomāti.
7. Kārto tortiljas - uz plāksnes bagātīgi uzsmērē ķiploku mērci, tad ber virsū gurķus, tomātus, sieru un vistu. Ar pildījumu neaizraujas, jo tad nevarēs aizlocīt un neturēsies kopā.
8. Kā locīt? Paceļ uz augšu apakšējo lavaša malu, tad pieloka klāt pusi no vienas puses, tad no otras. Ja pildījuma daudz, var vienā vietā saspraust ar kociņu.
Pasniedz uzreiz, glabāt nav ieteicams, jo mērces dēļ tortilju plāksnes samirks un juks āra.

Lai labi garšo!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu