Kabaču - gaļas kotletes

3 1
Tā kā kabaču raža šogad ļoti labi padevusies un tos var novācot nest uz rokas kā pagales, tad bija jāizdomā to pielietojums.Tika atrasts viens burvīgs ēdiens, tās ir kabaču - gaļas kotletes. Tiešām, iesaku tās visiem pagatavot!
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 400 g maltās gaļas
  • 1 vidēja lieluma kabacis
  • 1 ola
  • 2 šķēle/s baltmaizes
  • 1 sauja sālītu sēņu
  • Svaigu pētersīļu lapiņas - nedaudz (pāris nelielus zariņus)
  • Malti pipari - pēc katra izjūtām
  • Sāls pēc vajadzības
  • Milti apviļāšanai
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Ņemam vidēji lielu kabaci, nomazgā, nosusina un sarīvē uz rupjās rīves. Visu masu marlē iekšā un tā kārtīgi nospiež lieko sulu.
  2. Sulā liek mērcēties divas šķēles baltmaizes.
  3. Pie nospiestās kabaču masas pievienojam malto gaļu. Tā var būt cūkgaļa, vistas vai tītara gaļa. No jebkuras gaļas kotletes būs burvīgas!
  4. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, smalki sagrieztas svaiga pētersīļa lapiņas, sagrieztas palielos gabaļiņos sālītas sēnes (ja nav mājās sālītas sēnes, tad noderēs apcepti šampinjoni, tik nelielā daudzumā eļļas). Pievieno visam klāt svaigu olu, maltus piparus un sāli. Atceramies par sāli,j a bijušas sālītas sēnes, tad sāls mazāk!
  5. Nospiež izmērcētās baltmaizes šķēles un pie visa pievieno klāt .Kārtīgi visu samīca kopā viendabīgā masā. Man, parasti, samaisītā masa ir par sausu un tad es pieleju klāt sulu no nospiestajiem kabačiem. Atkal visu kārtīgi samaisa, ja vēl par sausu, tad visu atkārto ar sulu, līdz masa ir tādā kosistencē, ka var veidot no tās kotletes. Es parasti masu uztaisu mazliet šķidrāku, jā, grūtāk veidot kotletes, bet tad tās ir sulīgākas.
  6. Izveidoto kotleti apviļā miltos un liek cepties sakarsētā pannā.Tas ir labāks par jebko!

    Labu apetīti!
    Izveidoto kotleti apviļā miltos un liek cepties sakarsētā pa...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni