Melleņu, ābolu - drumstalu plātsmaize

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 220 g sviesta
  • 280 g miltu
  • 120 g cukura
  • 1/8 tējk. sāls
  • Drumstalām:
  • 50 g auzu pārslu
  • 60 g cukura
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1/8 tējk. sodas
  • 1/8 tējk. sāls
  • Pildījumam:
  • 4-5 āboli
  • 1.5 glāze/s mellenes
  • Kanēlis
  • Cukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Smilšu mīklas pamatnei: sviestu sakuļ ar cukuru. Pievieno sāli un miltus, sakuļ, līdz masa kļūst viendabīga. MĪKLU NEKĀDA GADĪJUMĀ NEDRĪKST ,, PĀRMOCĪT,, .
  2. Ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī atpūsties.
  3. Pildījumam: ābolus nomizo un sagriež. Ieber bļodā, pārber ar kanēli un cukuru pēc garšas.
  4. Mīklu izņem no ledusskapja, izlīdzina uz cepamās formas un sadursta ar dakšiņu, lai mīkla elpotu.
  5. Krāsni uzsilda līdz 180° grādiem. Mīklu liek cepties uz 13-15 min
  6. Drumstalām: auzu pārslas, miltus, sāli, sodu, cukuru ieber bļodā, pievieno eļļu (var izmantot 80 g izkausēta sviesta ). Eļļu jāpievieno tik daudz, lai masa pārvērstos par drumstalām.
  7. Mīklu izņem no cepeškrāsns, pievieno pildījumu un drumstalas. Liek tālāk cepties 35-40 minūtes, līdz drumstalas kļūst zeltainas.
  8. Plātsmaizei ļauj atdzist un sagriež.

    Lai labi garšo!
    Plātsmaizei ļauj atdzist un sagriež. 

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize