Svaigā melleņu kūka

5 1
Šāda tipa svaigo kūku var pagatavot gan svētku pasākumam, gan jaukai ģimenes pasēdēšanai :)

Sastāvdaļas

  • Kakao biskvītam:
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s krējuma
  • 2 olas
  • 1 ēd. k. kakao
  • 1 tējk. sodas
  • Rums, balzāms pēc izvēles
  • Ganašai:
  • Tumšā šokolāde (1:1)
  • Saldais krējums (1:1)
  • Melleņu masai:
  • 300 g melleņu
  • 200 g biezpiena
  • 180 g saldā krējuma
  • 12 g želatīna
  • 60 g ūdens
  • Pūdercukurs (pēc garšas)

Pagatavošana

300 min.
  1. Kūkai nepieciešama pamatne - var izmantot klasiskās siera kūkas pamatni (sadrupināti cepumi + izkausēts sviests), bet var pagatavot arī vienkāršu biskvītu kā svaigās kūkas pamatni. Konkrētajā gadījumā pagatavoju kakao biskvītu - tā dēvēto "melno princi".
    Viss ļoti vienkārši - sakuļam olas ar cukuru un pievienojam krējumu, kurā iepriekš iemaisīta soda.
    Kūkai nepieciešama pamatne - var izmantot klasiskās siera kū...
  2. Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alkohola. Tā kā izmantoju īpaši smalkos miltus, liku par 1 ēd. k. vairāk kā receptē norādīts. Masa sanāca diezgan šķidra - lejama krējuma konsistencē.
    Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alk...
  3. Lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
    Lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  4. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un cep aptuveni pusstundu.
    Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un ce...
  5. Izmantoju gredzenveida tortes veidni, kuru uzliku uz pamatnes.Tas nav obligāti, bet garšas bagātināšanai biskvītu apsmērēju ar šokolādes ganašu (vienādās daļās sadrupināta tumšā šokolāde un uzkarsēts saldais krējums).
  6. Želatīnu aplej ar norādīto daudzumu auksta ūdens un ļauj tam uzbriest.
    Želatīnu aplej ar norādīto daudzumu auksta ūdens un ļauj tam...
  7. Nomazgā ogas. Konkrētajā gadījumā 1/3 daļu melleņu aizvietoju ar tumšo jāņogu sulu. Tumšās jāņogas piešķir skaistu un intensīvu krāsu.
    Nomazgā ogas. Konkrētajā gadījumā 1/3 daļu melleņu aizvietoj...
  8. Ieliek traukā ogas, biezpienu un pūdercukuru (daudzums pēc garšas).
    Ieliek traukā ogas, biezpienu un pūdercukuru (daudzums pēc g...
  9. Masu sablendē. Uz lēnas uguns maisot izkausē uzbriedināto želatīnu. Ļauj želatīna masai atdzist līdz istabas temperatūrai un pievieno ogu masai. Jāvērš uzmanība, ka pirms gatavošanas biezpienam un ogām jābūt paturētām istabas temperatūrā.
    Masu sablendē.  Uz lēnas uguns maisot izkausē uzbriedināto ž...
  10. Saputo saldo krējumu līdz vieglām putu galotnītēm un divos piegājienos pievieno ogu masai.
    Saputo saldo krējumu līdz vieglām putu galotnītēm un divos p...
  11. Ogu masu pārlej biskvīta pamatnei. Vidū var sabērt svaigas ogas.
    Ogu masu pārlej biskvīta pamatnei. Vidū var sabērt svaigas o...
  12. Kad gatavoju šo kūku, bija lietains un apmācies laiks. Lai izdotos gaišāks un glītāks gatavas kūkas attēls, vajadzēja gaidīt saulainu dienu, tāpēc kūku līdz bildēšanai ievietoju saldētavā. Galarezultātā secināju, ka šāds variants arī noder. Kūka nebija zaudējusi savu kvalitāti un bija garda :)
    Kad gatavoju šo kūku, bija lietains un apmācies laiks. Lai i...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize