Rudens zacenīte

2018. gada 19. jūlijs
Foto: Līga Bajāre
Pasniedz siltu pie otrajiem ēdieniem vai aukstu uz maizītes.
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo nepieciešamos produktus. Dārzeņus sagriež ~ 0,5 - 1 cm biezās šķēlēs, zaļumus sasmalcina, tomātus pirms griešanas noblanšē.
Foto: Līga Bajāre
2. Sakarsētā pannā ielej pusi no eļļas, ieliek sīpolus un ķiplokus. Pēc 3 minūtēm pievieno burkānus, pēc minūtes zaļumus.
Foto: Līga Bajāre
3. Vēl pēc minūtes pievieno tomātus, atlikušo eļļu garšvielas un tomātu mērci.
Foto: Līga Bajāre
4. Sautē visu kopā 5 minūtes.
Foto: Līga Bajāre
5. Pievieno kabačus un sautē 20 minūtes.
Foto: Līga Bajāre
6. Pievieno etiķi un nogriež uguni. Pilda burciņās, apgriež, apsedz un gaida, kad atdzisīs.
Foto: Līga Bajāre
7. Nedrīkst savārīt putrā! Jauni dārzeņi ātri gatavojas - visiem gabaliņiem jābūt mīkstiem, bet veseliem.

Labu apētīti!
Foto: Līga Bajāre
Uz augšu