Rudens zacenīte

5 1
Pasniedz siltu pie otrajiem ēdieniem vai aukstu uz maizītes.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • Sastāvdaļas
  • 2 kg kabaču
  • 5 sīpoli
  • 2 galviņas ķiploku
  • 2 lieli tomāti
  • 1 buntīte burkāniņu
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 maza buntīte pētersīļu
  • Dažas lupstāju lapas
  • 1 burciņa tomātu mērces
  • 1 glāze/s rapšu eļļas
  • 8 ēd. k. etiķa 9%
  • 8 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. sāls
  • 1 tējk. piparu maisījuma + čili

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagatavo nepieciešamos produktus. Dārzeņus sagriež ~ 0,5 - 1 cm biezās šķēlēs, zaļumus sasmalcina, tomātus pirms griešanas noblanšē.
    Sagatavo nepieciešamos produktus.  Dārzeņus sagriež ~ 0,5 -...
  2. Sakarsētā pannā ielej pusi no eļļas, ieliek sīpolus un ķiplokus. Pēc 3 minūtēm pievieno burkānus, pēc minūtes zaļumus.
    Sakarsētā pannā ielej pusi no eļļas, ieliek sīpolus un ķiplo...
  3. Vēl pēc minūtes pievieno tomātus, atlikušo eļļu garšvielas un tomātu mērci.
    Vēl pēc minūtes pievieno tomātus,  atlikušo eļļu garšvielas...
  4. Sautē visu kopā 5 minūtes.
    Sautē visu kopā 5 minūtes.
  5. Pievieno kabačus un sautē 20 minūtes.
    Pievieno kabačus un sautē 20 minūtes.
  6. Pievieno etiķi un nogriež uguni. Pilda burciņās, apgriež, apsedz un gaida, kad atdzisīs.
    Pievieno etiķi un nogriež uguni.  Pilda burciņās, apgriež, a...
  7. Nedrīkst savārīt putrā! Jauni dārzeņi ātri gatavojas - visiem gabaliņiem jābūt mīkstiem, bet veseliem.

    Labu apētīti!
    Nedrīkst savārīt putrā! Jauni dārzeņi ātri gatavojas - visie...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi