Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karbonāde ar fetu un kartupeļiem

2018. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus sagriež šķēlēs, sīpolu sasmalcina.
2. Liek cepamveidnē, pārlaista pāris ēd.k. eļļas, pārkaisa sāli un piparus, ar rokām sajauc, lai viss būtu labi pārklājies.
3. Sakarsētā krāsnī 220 grādu temperatūrā cep 20 minūtes.
4. Tikmēr pannā, sakarsētā eļļā, apgrozot no abām pusēm strauji apcep ar sāli un pipariem pārkaisītas karbonādes.
5. Kartupeļus veidnē apgroza, liek klāt uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus un timiānu, uz 10 minūtēm liek atpakļ krāsnī.
6. Tad liek virsū karbonādes šķēles, pārlej vīnu un buljonu, cep, līdz gaļa un kartupeļi ir mīksti, vēl apmēram 10 minūtes.
7. Ēdienu pasniedz pārkaisot ar fetu un citrona mizas skaidiņas, un svaigu timiānu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu