Jaungada torte

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 gr. sviesta vai margarīna
  • 4 olas
  • 1 gl. cukura
  • ½ gl. skāba krējuma
  • 300 g. piparkūku
  • 1 gl. sasmalcinātu valriekstu
  • Nažagals dzeramās sodas
  • Kakao krēms pildījumam un noformēšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Margarīnu vai sviestu ar lielāko daļu cukura puto, pievienojot pa vienam olu dzeltenumam. Pēc tam pieliek sarīvētas piparkūkas, sasmalcinātus rikstus, skābā krējumā izšķīdinātu dzeramo sodu, un beigās iecilā ar atlikušo cukuru saputotus olu baltumus. Cep atsevišķi 3 ripas. Starp tām pilda kakao krēmu. Tortei malas nolīdzina un no drumstalām virsū izveido 3 pauguriņus, kur ar speciālu veidnīti var izspiest krēma "čiekuriņus".
  2. Kakao krēms: No ½ glāzes ūdens un ¾ gl. cukura vāra sīrupu un lēnām pievieno 2 sakultām olām. Saputo 400 g. sviesta, pievieno tam atdzisušo masu, tad pieliek pēc garšas kakao un pielej 2 ēdamk. konjaka. Tai daļai krēma, no kuras taisīs "čiekurus", pievieno vēl pāris karotes kakao.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize