Jaungada torte

2005. gada 15. maijs
Foto: Sandra Gecēviča
Pagatavošana
1 min
1. Margarīnu vai sviestu ar lielāko daļu cukura puto, pievienojot pa vienam olu dzeltenumam. Pēc tam pieliek sarīvētas piparkūkas, sasmalcinātus rikstus, skābā krējumā izšķīdinātu dzeramo sodu, un beigās iecilā ar atlikušo cukuru saputotus olu baltumus. Cep atsevišķi 3 ripas. Starp tām pilda kakao krēmu. Tortei malas nolīdzina un no drumstalām virsū izveido 3 pauguriņus, kur ar speciālu veidnīti var izspiest krēma "čiekuriņus".
2. Kakao krēms: No ½ glāzes ūdens un ¾ gl. cukura vāra sīrupu un lēnām pievieno 2 sakultām olām. Saputo 400 g. sviesta, pievieno tam atdzisušo masu, tad pieliek pēc garšas kakao un pielej 2 ēdamk. konjaka. Tai daļai krēma, no kuras taisīs "čiekurus", pievieno vēl pāris karotes kakao.
Uz augšu