Griķu un vistu akniņu sautējums

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 g vistu akniņas
  • 200 g griķu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 0.5 l ūdens
  • Sāls
  • Pipari
  • Kaltētu garšaugu maisījums
  • Sīpollociņi

Pagatavošana

35 min.
  1. Griķus pārlej ar puslitru karsta ūdens, pieber sāli, uzliek katliņam vāku un nemaisot lēni vāra 10 minūtes.
  2. Tad noņem no uguns un patur vēl 10 minūtes, līdz griķi ir uzņēmuši sevī visu ūdeni un kļuvuši mīksti un irdeni.
  3. Eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un skaidiņās sarīvētu burkānu, liek klāt mazākos gabalos sagrieztas vistu akniņas, kaltētos garšaugus un maisot cep dažas minūtes.
  4. Iemaisa izvārītos griķus, sasmalcinātus ķiplokus, dažas minūtes vēl pasautē.
    Gatavu pārkaisa ar sīpollociņiem.

    Labu apetīti!
    Iemaisa izvārītos griķus, sasmalcinātus ķiplokus, dažas minū...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni