Vistas šašliks slapjajā marinādē

3 1
Kolekcijas: Grila ēdienu
Kā jau vasarā,gatavot galīgi nav laika, bet bez ēšanas iztikt nevar, tad nu varam padalīties ar kādu vasarīgu receptīti, varbūt kādam noder.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg vistas stilbiņu
  • 0.5 l ūdens
  • 2 ēd. k. etiķa esences (to pielejam kad marināde uzvārīta un atdzesēta,var aizstāt ar 8 ēd.k. 9% galda etiķa)
  • 2 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. sāls
  • 2 lauru lapas
  • 10 piecu graudu piparu
  • 4 smaržīgo piparu
  • 2 krustnagliņas
  • 1 ēd. k. ķimeņu
  • 1 galviņa ķiploka( to nevāra kopā ar marinādi, bet pievieno svaigu, sagrieztu, kad liek gaļas gabaliņus atdzisušā marinādē)

Pagatavošana

720 min.
  1. Ņem vistu kājas ar šķinķīšiem, mazāk kauli, vairāk gaļas. Pašas kājas nogriež, šķiņķīšus sīkāk nedala, jo nav vērts tos sagriezt mazākus, tik sula cepot tecēs vairāk ārā un gala rezultātā šašliks būs sausāks. Es biju nopircis apmēram 1,5 kg vistu stilbus.
  2. Ūdenī saliek visas garšvielas un pavāra 5-10 min., atdzesē, pievieno sagrieztus ķiplokus un etiķa esenci.
  3. Ieliek gabaliņus marinādē un visu dienu tos tur istabas temperatūrā, lai marinējas. Vakara pusē var tos ielikt ledusskapī. Šī recepte pateicīga ar to, ka var marinēt lielāku daudzumu gaļas, bet vienā reizē izmantot pēc vajadzības, pārējā marinējas tālāk. Tālāk marinējoties tā nepaliek ne stiprāka, ne arī kā citādi neizmainās tās garšas īpašības.
    Ieliek gabaliņus marinādē un visu dienu tos tur istabas temp...
  4. Gaļa nav ilgi jāgrilē, jo tā kārtīgi iemarinējusies, līdz ar to tik jāuzmana lai nesadeg. Labāk biežāk apgrozīt un to neturēt uz karstākām vietām grilā. Katrā ziņā,šašliku vajag cept ātri,t ad tas saglabā sulīgumu.

    Lai labi garšo!
    Gaļa nav ilgi jāgrilē, jo tā kārtīgi iemarinējusies, līdz ar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni