Melleņu tarte

2018. gada 5. jūlijs
Foto: Virtuve diviem
Šī recepte ir no sērijas, kad gribas kaut ko saldu un ogas var atrast arī saldētavā. Ātra un viegla recepte.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
60 min
1. 1. variants. Ar rokām saberž kopā sviesta gabaliņus ar miltiem. Tad pievieno ūdeni un ātri saveļ mīklu, lai tā turas kopā.
2. variants. Es izmantoju virtuves kombainu ar nazi. Uz liela ātruma sastrādā kopā sviestu ar miltiem, tad pievieno auksto ūdeni. Mīklai jāsaveļas kopā.
2. Mīklu izklāj 26 cm diametra formā.J āņem tādu, kur nekas nevar iztecēt cauri. Mīklu sadur ar dakšiņu. Parasti, kad ir diezgan šķidrs pildījums, uzberu virsū uz mīklas nedaudz mannā un tad tikai ogas.
3. Mellenes uzber uz mīklas. Atsevišķi samaisa cukuru un kartupeļu cieti, kuru uzber uz ogām. Formu pakrata nedaudz, lai viss kopā labāk sajaucas.
4. Cep 200 grādos 30-40 minūtes, līdz mīklas maliņas palikušas brūnīgas. Pašas mellenes būs šķidras. Tā tam jābūt. Kartupeļu cietes ietekmē tās sastingst tikai tad, kad atdzisīs un būs vieglāk nogriezt. Atdzesē formā.
Var servēt ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu