Melleņu tarte

3 1
Šī recepte ir no sērijas, kad gribas kaut ko saldu un ogas var atrast arī saldētavā. Ātra un viegla recepte.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklas pamatnei:
  • 300 ml kviešu miltu
  • 100 g auksta sviesta
  • 3-5 ēd. k. auksta ūdens
  • Melleņu pildījumam:
  • 400 g melleņu (ja saldētas,tad nevajag atkausēt)
  • 100 ml cukura
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes

Pagatavošana

60 min.
  1. 1. variants. Ar rokām saberž kopā sviesta gabaliņus ar miltiem. Tad pievieno ūdeni un ātri saveļ mīklu, lai tā turas kopā.
    2. variants. Es izmantoju virtuves kombainu ar nazi. Uz liela ātruma sastrādā kopā sviestu ar miltiem, tad pievieno auksto ūdeni. Mīklai jāsaveļas kopā.
  2. Mīklu izklāj 26 cm diametra formā.J āņem tādu, kur nekas nevar iztecēt cauri. Mīklu sadur ar dakšiņu. Parasti, kad ir diezgan šķidrs pildījums, uzberu virsū uz mīklas nedaudz mannā un tad tikai ogas.
  3. Mellenes uzber uz mīklas. Atsevišķi samaisa cukuru un kartupeļu cieti, kuru uzber uz ogām. Formu pakrata nedaudz, lai viss kopā labāk sajaucas.
  4. Cep 200 grādos 30-40 minūtes, līdz mīklas maliņas palikušas brūnīgas. Pašas mellenes būs šķidras. Tā tam jābūt. Kartupeļu cietes ietekmē tās sastingst tikai tad, kad atdzisīs un būs vieglāk nogriezt. Atdzesē formā.
    Var servēt ar saldējumu vai vaniļas mērci.

    Lai labi garšo!
    Cep 200 grādos 30-40 minūtes, līdz mīklas maliņas palikušas...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize