Gaisīgais olu kultenis ar Jāņu sieru

4 1
Šis ēdiens būs ideāla izvēle brokastīm, jo olas un Jāņu siers veido lielisku garšas kombināciju un sniedz dienas iesākumam nepieciešamo enerģiju. Paldies par recepti ELVI un pavārei JevgēnijaI Jansonei.

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 100 g rupji sarīvēta Jāņu siera
  • 3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 4 ēd. k. piena
  • 10 g sviesta
  • Sāls
  • 2 saujas zaļumu (spināti, rukola, ūdenskreses utt.)
  • Melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

10 min.
  1. Olas dzeltenumus viegli sakuļ kopā ar pienu.
  2. Atsevišķā bļodā noturīgās putās uzputo olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls (nav jāputo līdz tie ir stingrās putās, masai ir jābūt baltā krāsā un tādai, lai uz virsmas nav lielāka izmēra burbuļu; jāputo ~1,5 min). Iemaisa olas baltumus dzeltenuma masā un samaisa. Pievieno 20 g siera.
  3. Uz sakarsētās pannas izkausē sviestu. Izlej olu masu un cep uz vidējās uguns ~1 min.
  4. Pievieno palikušos 80 g siera, kārtojot to vienmērīgi uz visas omletes. Pieliek klāt arī zaļumus, sāli un melnos piparus pēc garšas, un ,maisot ar koka lāpstiņu, karsē omleti, līdz olu masa ir sarecējusi, bet vietām joprojām ir mitra ( ~2 min, nekarsējiet, līdz olas ir pilnīgi sausas).
    Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi un salātiem.

    Labu apetīti!
    Pievieno palikušos 80 g siera, kārtojot to vienmērīgi uz vis...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis