Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Biešu – pupiņu veģetārie burgeri

2018. gada 21. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Paldies "Dobeles dzirnavnieks" par recepti, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.
Pagatavošana
120 min
1. Pagatavo mīklu, ļaujot bērnam to darīt pašam - ieliet ūdeni, pievienot maisījumu, eļļu un samaisīt.
2. Raudzē mīklu siltā vietā 40 – 50 minūtes un uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
3. Ļauj bērnam no mīklas gatavot maza līdz vidēja izmēra bumbiņas, ko pēc tam apsmērē ar sakultu olu un uzber virsū sēkliņas.
4. Maizītes cep 20-25 minūtes. Pa to laiku pagatavo visu, ar ko pildīs burgerus.
5. Pagatavo biešu - pupiņu kotlešu masu. Pupiņas, bietes, auzu pārslas, ūdeni un miltus sablendē, pievieno arī garšvielas - sāli, ķiploku, oregano un ķirbju sēkliņas. Atkarībā no vecuma bērnu var iesaistīt gan daudzumu mērīšanā, gan sastāvdaļu iebēršanā traukā, kur viss tiks blendēts.
6. Gatavo masu liek bļodā un no tās veido kotletītes, liek tās uz pannas cepties ar vāku pa virsu. Katrai kotletītei nepieciešams aptuveni 2 ēd. k. masas. Cep no abām pusēm 5 minūtes uz vidējas liesmas.
7. Kad burgermaizītes gatavas - ļauj tām nedaudz atdzist un pārgriež uz pusēm.
8. 8Bērns var nomazgāt tomātus, gurķus un salātlapas. Kopā sagrieziet šķēlītēs tomātus un gurķus, atdaliet salātlapas. Salieciet maizītes tā, lai bērns var pildīt burgerus pats - izvēloties secību, izkārtojot sieru, salātlapu, gurķi, kotleti, gurķu-sinepju mērci, tomātu, dīgstus.
Lai burgers labāk turētos kopā, var iespraust arī pašu pagatavotus karodziņus.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu