Ķirbju džems

2018. gada 20. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Katlā ielej ūdeni ar cukuru, pievieno krustnagliņas un smaržīgos piparus, vāra 10 minūtes.
2. Nogriež uguni un garšām ļauj savilkties vēl 15 minūtes.
3. Izņem piparus, krustnagliņas un cukura sīrups gatavs.
4. Notīra ķirbi, sagriež smalkāk un liek katlā ar cukura sīrupu un pievieno laima sulu.
5. Katlam uzliek vāku un vāra, līdz ķirbis ir mīksts.
6. Sablenderē to vai izspiež caur sietu, pagaršo un pilda burkās.
Glabā vēsā vietā.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu