Kartupeļu sacepums ar sēnem.

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 2-3 daiviņa/s ķiploka
  • 200 g gaileņu vai citu sēņu
  • 1/2 kārba krēmsiera ar sēnēm
  • 1 ēd. k. svaiga timiāna
  • 1 glāze/s piena
  • 30 g sviesta
  • 100 g Parmas siera
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

70 min.
  1. Kartupeļus nomizo, pavāra 10 minūtes verdošā ūdenī un tad sagriež plānas šķēlītēs.
  2. Sīpolu, ķiploka daiviņas un sēnes smalki sakapā un uz pannas sviestā nedaudz apcep.
  3. Krēmsieru sakuļ kopā ar pienu, timiānu un ķiplokiem.
  4. Pēc garšas pievieno sāli un maltos melnos piparus.
  5. Cepamo veidni ieziež ar sviestu, izklāj taja pusi kartupeļu šķēlīšu, pārkaisa ar sīpoliem un sēnēm, un pāri klāj otru pusi kartupeļu.
  6. Kartupeļus pārlej ar krēmsiera un piena mērci, veidni pārsedz ar foliju un cep 180 grādos temperatūrā apmēram 50 minūtes.
  7. Tad izņem no cepeškrāsns, bagātīgi pārkaisa ar sieru, un cep vēl 10 minūtes, kamēr siers izkusis un tā maliņas kļuvušas kraukšķīgas..
    Tad izņem no cepeškrāsns, bagātīgi pārkaisa ar sieru, un cep...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni