Ābolu kūka ar apelsīna piesitienu...

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 1 tējk. cepama pulvera
  • Kanēlis
  • Muskatrieksts
  • 500 g ābolu
  • 100 g sviesta
  • 3 olas
  • 1 apelsīns
  • Pūdercukurs
  • 200 g cukura

Pagatavošana

70 min.
  1. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā.
  2. Ābolus mizotus vai nemizots pēc gaumes sagriež nelielos gabaliņos, uzkaisa pāris karotes miltu maisījuma un samaisa.
  3. Olas saputo ar cukuru, izkausētu sviestu.
  4. Olu masai pieliek smalki sagrieztu apelsīna miziņu, pieliek ābolu gabaliņus.
  5. Masai pieber miltus, sajauc.
  6. Ja mīkla pārāk cieta ( tai jabūt skāba krējuma biezumā), tad pielej pāris karotes piena.
  7. Mīklu liek ietaukotā formā.
  8. Cep 180 grādu temperatūrā 60 minūtes.
  9. 10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu..
  10. Var pasniegt ar saldējumu..
    Var pasniegt ar saldējumu..

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize