Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu kūka ar apelsīna 'piesitienu'

2018. gada 20. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā.
2. Ābolus mizotus vai nemizots, pēc gaumes, sagriež nelielos gabaliņos, uzkaisa pāris karotes miltu maisījuma un samaisa.
3. Olas saputo ar cukuru un izkausētu sviestu.
4. Olu masai pieliek smalki sagrieztu apelsīna miziņu (var arī rīvēt), pieliek ābolu gabaliņus.
5. Masai pieber miltus, sajauc. Ja mīkla pārāk cieta ( tai jabūt skāba krējuma biezumā), tad pielej pāris karotes piena.
6. Mīklu liek ietaukotā formā. Cep 180 grādu temperatūrā 60 minūtes.
7. 10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu. Var pasniegt ar saldējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu