Sākums > Receptes > Zupas

Vistas zupa ar burkānu klimpām

2018. gada 20. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Vistas gaļu kopā ar veselu sīpolu un pētersīļu sakni vāra.
2. Burkānus izsautē mīkstus nelielā ūdens daudzumā, tad sastrādā viendabīgā masā (sablendē).
3. Burkānu masai pieliek olas, sāli un miltus. Miltus pieliek tik daudz, lai veidotos pastingra mīkla.
4. No buljona izņem vistas gaļu, sīpolu un pētersīļa sakni.
5. Ar karotīti buljonā liek klimpas un vāra, līdz klimpas uzpeld.
6. Gaļu atdala no kauliem, sagriež, pieliek zupai.
7. Pievieno pēc garšas sāli, piparus un kādu lauru lapu. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem un var pieliekt krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu