Vieglais rabarberu rausis...

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 1 ola
  • 50 g sviesta
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s miltu
  • 1/3 tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 200 g liesa krējuma
  • 300-350 g rabarberu
  • Topingam:(tas ko uzber rausim virsū)
  • 10 g sviesta
  • Nelielu sauju riekstu
  • 3 ēd. k. brūnā cukura
  • 3 tējk. maltā kanēļa

Pagatavošana

45 min.
  1. Sviestu saberž ar cukuru un olu, pievieno krējumu.
  2. Atsevišķi sajauc izsijātus miltus, cepamo pulveri un sāli, pievieno sviesta masai.
  3. Pieliek klāt sagrieztus rabarberus.
  4. Samaisa.
  5. Cepamo formu izklājiet ar cepamo papīru un kārto tajā mīklu, izlīdzina ar karoti.
  6. Topingam: Sviestu izkausē, riekstus sasmalcina ne smalki.
    Riekstus, cukuru, kanēli un sviestu sajauc kopā.
  7. Izklāto mīklu pārkaisa ar topingu un cep 175 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.
  8. Kad izcepies - ļaujiet rausim atdzist, citādi viņš ir ļoti maigs un mīksts un nav tik vienkārši izceļams....
    Kad izcepies - ļaujiet rausim atdzist, citādi viņš ir ļoti m...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize