Sīkmaizītes ugunskurā

2018. gada 20. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
60 min
1. Ar proporcijām ļoti vienkārši - atbilstoši izvēlētā miltu daudzuma svaram pievieno 70% ūdens un 5% eļļas.
Foto: Receptes.lv
2. Samaisa raugu, ūdeni un miltus pusi uz pusi, ļauj parūgt.
Foto: Receptes.lv
3. Tad pievieno atlikušos miltus, sāli un eļļu. Kārtīgi izmīca.
Foto: Receptes.lv
4. Kad uzrūdzis otro reizi, izveido bumbiņas.
Foto: Receptes.lv
5. Izrullē un met pa taisno uz oglēm, tas nekas, ka drusku piedegs, - arī tas dod garšu. Pēc mirkļa apmet otrādi.
Foto: Receptes.lv
6. Kad maize gatava, sakapā to mazos gabaliņos, aplejam ar olīveļļu un uzber nedaudz pētersīļu.
Ātri, gardi un tieši tik vienkārši!

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu