Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bifšteks ar sīpoliem

2018. gada 18. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Liellopu fileju sagriež 1,5 - 2 cm biezās šķelēs, katru šķēli izdauza, izveido apļu formu pārkaisa ar sāli un pipariem, liek uz pannas sakarsētās tukvielās un no abām pusēm cep 8-10 minūtes.
2. Cepot bifšteku vairākas reizes pārlaista ar taukvielām, kas ir uzpannas.
3. Bifšteks gatavs, ja uzspiežot ar dakšiņu, tas ir elastīgs, nevis ciets.
4. Sīpolus sagriež ripiņās, pārlej ar pienu un patur 10-15 minūtes.
5. Tad uz sieta notecina, uzkaisa nedaudz miltus, kas sajaukti ar sāli un cukuru, liek sakarsētā sviestā un cep.
6. Izcepto bifšteku liek uz šķīvi, pārlej ar izkausēto sviestu, un pārliek ar sīpoliem.
Pasniedz ar kartupeļiem un marinētiem gurķiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu