Vienkāršais ābolu pīrāgs.

4 1

Sastāvdaļas

  • 600 g ābolu
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • Mīklai:
  • 1 ola
  • 1 ēd. k. svaiga krējuma
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 3/4 glāze/s miltu
  • Cepamais pulveris

Pagatavošana

35 min.
  1. Iejauc mīklu (tik cietu kā nūdelēm) un sadala 4 daļās.
  2. Katru daļu izveltnē plānu kā papīru, šķīvja lielumā.
  3. Vienu ripu ieklāj ietaukotā pannā, pārziež ar sviestu, virsū liek daļu plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu, pārkaisa ar cukuru.
  4. Virs āboliem liek otru mīklas ripu, kas no abām pusēm nosmērētu ar sviestu, atkārto.
  5. Virsējo - ceturto ripu noziež ar sviestu.
  6. Cep ļoti karstā cepeškrāsnī.
  7. Kad uz pannas izdalās sula, ar to bieži pārlaista pīrāgu.
  8. Cep , līdz iztecējusi sula pārvēršās par karamelizējošu cukuru. Apmēram 20 minūtes.
    Cep , līdz iztecējusi sula pārvēršās par karamelizējošu cuku...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize