Cepumu kūka ar vasaras ogām

3 1
Pagatavošana neprasī daudz laika, bet ņem vērā, ka kūkai jāļauj nostāvēties, vēlams visu nakti ledusskapī.

Sastāvdaļas

  • 1 kg dažādu vasaras ogu pēc iespējas un patikas
  • 64 kantaini cepumi
  • 500 g sausa biezpiena
  • 410 g dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
  • 350 g iebiezināta piena ar cukuru (1 buņdžiņa)
  • 250 g saldā krējuma
  • 1 citrona miziņa
  • 1 glāze/s piena - cepumu mērcēšanai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Katru cepumu pirms uzlikšanas apmercē pienā.
  2. Tos liek četrās kārtās citu virs cita - pamīšus 4X4 cepumu lielā laukumā.
  3. Pagatavo biezpiena krēmu - viendabīgi sablendē vai caur sietu izberztu biezpienu sajaucot ar iebiezināto pienu, rīvētu citrona miziņu un stingri saputotu saldo krējumu. Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, krēmam var pievienot želatīnu.
  4. Katru izklāto cepumu kārtu vispirms pārziež ar ievārījumu, tad pārklāj ar biezpiena krēmu, lielāko daļu atstājot kūkas virsai.
  5. Virsū pēc patikas kārto ogas.
  6. Kūku uz dažam stundām (bet labāk līdz nākamajam rītam) atstāj ledusskapī ievilkties, pirms celšanas galdā un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kūku uz dažam stundām (bet labāk līdz nākamajam rītam) atstā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize