Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Visgaršīgākā rabarberkūka "Vallijas sapnis"

2018. gada 11. jūnijs
Foto: Janas kūkas
Kūkā iemīlējos jau ar pirmo kumosiņu - tā bija drupena, bet ne sausa, mutē kūstoša un reizē svaiga.
Pagatavošana
70 min
1. Rabarberus sagriež. Ja saldēti - atlaidina.
Foto: Janas kūkas
2. Mīkstu sviestu puto ar 3/4 cukura, pievieno vaniļas cukuru. Kad masa ir gaiša un krēmīga, tai pievieno pa vienam olu dzeltenumus un pēc tam miltus ar tajos iesijātu sodu. Miltus es iemaisu ar rokām.
Foto: Janas kūkas
3. Mīkla ir diezgan mīksta un nav veltnējama, bet tā tam jābūt. Mīklu sadala 2 daļās - lielāko mīklas daļu (divas trešdaļas) liek veidnē, bet mazāko (viena trešdaļa) - saldētavā.
Foto: Janas kūkas
4. Masu ar miltu palīdzību veidnē (28 cm diametrā) izlīdzina ar rokām. Virsū vienmērīgi uzber rabarberus.
Foto: Janas kūkas
5. Puto olu baltumus, pievienojot atlikušo cukuru. Baltumiem jābūt saputotiem noturīgās putās.
Foto: Janas kūkas
6. Rabarberus liek uz mīklas. Ja kūka tiks ēsta uzreiz, rabarberi vēl nebūs pilnīgi iestrādājušies un varēs just to skābenumu, tāpēc dažreiz pāri rabarberiem vēl pārkaisu pāris tējkarotes cukura.
Foto: Janas kūkas
7. Saputotos olu baltumus klāj pāri rabarberiem un izlīdzina.
Foto: Janas kūkas
8. Tikmēr saldētavā ieliktā mīkla ir jau stingra, ņem to ārā no ledusskapja.
Foto: Janas kūkas
9. To var uzrīvēt vai vienkārši saplucināt gabaliņos uz olu baltumiem.
Foto: Janas kūkas
10. Kūku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepam 175 grādos apmēram 45 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu