Visgaršīgākā rabarberkūka "Vallijas sapnis"

4 1
Kūkā iemīlējos jau ar pirmo kumosiņu - tā bija drupena, bet ne sausa, mutē kūstoša un reizē svaiga.

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s sagrieztu rabarberu (varbūt vairāk)
  • 200 g sviesta
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 3 olas
  • 1 tējk. sodas
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana

70 min.
  1. Rabarberus sagriež. Ja saldēti - atlaidina.
    Rabarberus sagriež. Ja saldēti - atlaidina.
  2. Mīkstu sviestu puto ar 3/4 cukura, pievieno vaniļas cukuru. Kad masa ir gaiša un krēmīga, tai pievieno pa vienam olu dzeltenumus un pēc tam miltus ar tajos iesijātu sodu. Miltus es iemaisu ar rokām.
    Mīkstu sviestu puto ar 3/4 cukura, pievieno vaniļas cukuru....
  3. Mīkla ir diezgan mīksta un nav veltnējama, bet tā tam jābūt. Mīklu sadala 2 daļās - lielāko mīklas daļu (divas trešdaļas) liek veidnē, bet mazāko (viena trešdaļa) - saldētavā.
    Mīkla ir diezgan mīksta un nav veltnējama, bet tā tam jābūt....
  4. Masu ar miltu palīdzību veidnē (28 cm diametrā) izlīdzina ar rokām. Virsū vienmērīgi uzber rabarberus.
    Masu ar miltu palīdzību veidnē (28 cm diametrā) izlīdzina ar...
  5. Puto olu baltumus, pievienojot atlikušo cukuru. Baltumiem jābūt saputotiem noturīgās putās.
    Puto olu baltumus, pievienojot atlikušo cukuru. Baltumiem jā...
  6. Rabarberus liek uz mīklas. Ja kūka tiks ēsta uzreiz, rabarberi vēl nebūs pilnīgi iestrādājušies un varēs just to skābenumu, tāpēc dažreiz pāri rabarberiem vēl pārkaisu pāris tējkarotes cukura.
    Rabarberus liek uz mīklas. Ja kūka tiks ēsta uzreiz, rabarbe...
  7. Saputotos olu baltumus klāj pāri rabarberiem un izlīdzina.
    Saputotos olu baltumus klāj pāri rabarberiem un izlīdzina.
  8. Tikmēr saldētavā ieliktā mīkla ir jau stingra, ņem to ārā no ledusskapja.
    Tikmēr saldētavā ieliktā mīkla ir jau stingra, ņem to ārā no...
  9. To var uzrīvēt vai vienkārši saplucināt gabaliņos uz olu baltumiem.
    To var uzrīvēt vai vienkārši saplucināt gabaliņos uz olu bal...
  10. Kūku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepam 175 grādos apmēram 45 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Kūku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepam 175 grādos apmēram...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ināra 24. jūnijs 11:44
Tiešām garšīga! Mēģināšu eksperimentēt arī ar citiem pildījumiem! Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize