Rabarberu kūka ar kanēli

3 1
Gaidot smaržīgo zemeņu sezonu var paspēt uzcept kādu garšīgu saldskābu rabarberu kūku. Kad sāk just to brīnišķīgo kanēļa/rabarberu smaržu ,kas sāk virmot no cepeškrāsns,tad saproti, ka pat vienkāršas lietas var nest kūkas vārdu.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 ml miltu
  • 200 ml cukura
  • 125 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2 olas
  • 2 tējk. vanilīna cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Virskārtai:
  • 150 g rabarberu (3 vidēja lieluma kāti)
  • 2 ēd. k. cukura (vairāk, ja mīl saldāku)
  • 1/2 tējk. kanēļa

Pagatavošana

70 min.
  1. Saputo mīkstu sviestu ar cukuru.
  2. Pa vienai pievieno olas, pēc katras saputojot.
  3. Atsevišķi savieno sausos produktus un visu iemaisa mīklā (es ātri sablenderēju). Iznāk diezgan pabieza mīkla.
  4. Formā (22 cm diametrā) ieklāj cepampapīru un ielej tajā mīklu. Ar lāpstiņu nolīdzina, virsū izkārto rabarberu gabaliņus, tos iespiežot mīklā. Virsū uzkaisa vēlamo daudzumu kanēļa un cukura. Var uzkaisīt arī rupji sasmalcinātas mandeles.
    Formā (22 cm diametrā) ieklāj cepampapīru un ielej tajā mīkl...
  5. Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes.
    Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes.
  6. Atdzesē formā. Gatavu kūku var sasaldēt. Var izmantot ābolus vai dažādas ogas.

    Lai labi garšo!
    Atdzesē formā. Gatavu kūku var sasaldēt. Var izmantot ābolus...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize