Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Drumstaliņu kūka ar ievārījumu

2018. gada 31. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Kūka, kuras galvenais elements ir drusmtalas, nevar negaršot.
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu traukā mazliet atlaidina, pieber sāli, pieber miltus (tik daudz lai, mīkla būtu nūdeļu mīklas biezumā), sajauc. Pievieno cukuru un olas (olas ar cukuru neputo tikai sajauc).
2. Gatavu mīklu ietin cepamajā papīrā, liek vēsuma.
3. Otrā dienā (vai, ja gribat, tajā pašā dienā, mīklu ievieto saldētavā) mīklu uz sakņu rīves sarīvē tieši uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, pa starpām liekot ievārījuma piciņas.
4. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 25-30 minūtes.
Kad kūka gatava, sagriež, kamēr vēl silta.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu