Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Fokača - ātrā itāļu maize

2018. gada 25. maijs
Foto: Virtuve diviem
Fokača ir ļoti ērta un pie tam vēl dekoratīva piedeva pie salātiem, grila ēdieniem dažādos dārza pasākumos. Fokaču pirms cepšanas var garnēt ar: mizotām ķiploku daiviņām, apceptiem sarkaniem sīpoliem, olīvām, ķiršu tomātiņiem, saulē kaltētiem tomātu gabaliņiem, baziliku, rīvēta siera gabaliņiem, sezama sēkliņām utt.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
130 min
1. Raugu izšķīdina remdenā ūdenī. Tad pievieno eļļu, sāli, cukuru.
2. Iemaisa miltus, pieber vēl, ja vajadzīgs. Mīklai jābūt kā biezai biezputrai. Mīca, līdz mīkla viegli atiet no rokām. Var virtuves kombainā ar āķi. Beigās apsmērē eļļu apkārt mīklas bumbai, uzliek plēvi virsū traukam un noliek uzrūgt siltā vietā kādas 45 min. -1 stundu, kamēr mīkla dubultojusies.
3. Cepeškrāsni liek karsēties uz 225 grādiem. Es apakšā lieku vanniņu ar ūdeni, lai mīkstāka maizītes apakša.
4. Mīklu izveļ uz cepešpannas, kas noklāta ar cepampapīru, ar pirkstiem maigi sadala pa pannu. Ļauj atkal uzrūgt kādas 30 min. zem plēves vai dvielīša.
5. Sadala eļļu pa maizītes virsmu ar pirkstiem, izveidojot dziļas bedrītes. Pārkaisa ar sāli un garšaugiem, kas nedaudz saberzti starp pirkstiem.
6. Es mīklā iespiedu ķiršu tomātiņus, var ar visu ķekaru.
7. Cep 225 grādos kādas 30-40 minūtes. Vanniņu ar ūdeni izņem pēc 10 -15 minūtēm.
8. Tikko izņemtu fokaču pārklāj ar mitru dvielīti, ja vēlas, lai garoziņa mīkstāka, bet var to nedarīt, tad maizīte būs kraukšķīgāka.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu