Māmiņdienas samta kūka

2018. gada 11. maijs
Foto: Receptes.lv
Kūkas var rotāt ar svaigām ogām, dažādiem cukura dekoriem un ziediem. No cukura masas var izgatavot savas izvēlētās figūriņas un papildināt kūkas rotājumus. Iesakām sagatavot zemenes tumšā un baltā šokolādē, kuras izrotāt, lai kūkas ir vēl skaistākas.
Paldies maizniekmeistaram Edgaram Grāvītim un kūku ekspertei Nataļjai Lagzdiņai.
Pagatavošana
60 min
1. Kūkas biskvītu sajauc un izcep kā norādīts uz iepakojuma.
Foto: Receptes.lv
2. Gatavo bāzes krēmu. Izkausē balto šokolādi ūdens peldē, pievienojot 50 g saldā krējuma. Atdzesē.
3. Bļodā liek atlikušo saldo krējumu, maskarpones sieru un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un vaniļas cukuru.
4. Kad izkausēta šokolāde atdzisusi, pievieno pārējai masai un puto ar vidējo ātrumu līdz viendabīgai masai.
No krēma var veidot kūku krēmus ar dažādām garšām, pievienojot citronu krēmu vai mango biezmasu, kokosriekstu skaidiņas un vēl daudz ko citu.
5. Kad pamatne izcepta, to pārgriež uz pusēm un uz apakšējās kārtas liek pagatavoto krēmu. Papildina ar augļiem, ogām pēc izvēles.
Foto: Receptes.lv
6. Kad kārotais pildījums salikts, liek otru kārtu virsū, lai var tālāk sagatavoties kūkas dekorēšanai.
Foto: Receptes.lv
7. Gatavo krēmu kūkas virspuses apsmērēšanai. Šokolādi izkausē un noņem no uguns.
8. Mīkstu sviestu sakuļ gaišās putās un iemaisa balto šokolādi. Tad pakāpeniski iemaisa pūdercukuru un kuļ līdz gludam krēmam.
9. Ar šo krēmu apsmērē kūku virsmas, lai ir stingrākas un labi turās rotājumi. Šo krēmu var dalīt pa mazām porcijām un iejaukt kaltētas ogas, lai veidojas interesantāki akcenti rotāšanai.

Lai izdodas!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu