Viltotais zaķis

2005. gada 15. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Liellopa gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi divas reizes gaļas mašīnā samaļ. Samaltai gaļai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu speķi, sasmalcinātus sīpolus, kartupeļu cieti, sāli, ūdeni vai buljonu un visu samīca, līdz masa vijīga. No sagatavotās gaļas masas ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām izveido garenu kukulīti un apviļā rīvmaizē. Liek cepešpannā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej buljonu un cep, pa reizei aplaistot, gatavu. Izcepto zaķi nedaudz atdzesē, tad sagriež šķēlēs un sakāro uz cepešbļodas. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, brūno mērci, vārītiem vai sautētiem dārzeņiem, svaigiem dārzeņu salātiem. LABU APETĪTI!
Uz augšu