Sākums > Receptes > Uzkodas

Mājās gatavoti nēģi

2018. gada 26. aprīlis
Foto: Maris Silis-Ozoliņš
Pagatavošana
40 min
1. Apber nēģus ar 0.5kg sāli un atstāj uz 1h.
Pēc tam ar virtuves papīra dvieli kārtīgi notīri no sāls
Foto: Maris Silis-Ozoliņš
2. Apcepjam sviestā, lai zeltaini brūni.
Ja mājās ir grils, tad apcepiet uz grila. Būs vēl izteiktāks aromāts pašiem nēģiem.
Foto: Maris Silis-Ozoliņš
3. Kārtojam visu katlā, saliekam iekšā lauru lapas, uzberam katrai kārtai virsu piparus, pēc garšas. Lejam klāt ūdeni un liekam uz 30min vārīties. ja nēģi ir mazi, tad aptuveni 20min vāram.
Foto: Maris Silis-Ozoliņš
4. Pa to laiku, kamēr nēģi vārās 3 tēj.k. uzlejam tēju. Ja gribās stiprāku tēju-droši varat likt vairāk.
Foto: Maris Silis-Ozoliņš
5. Pec 30min lejam klāt katlā ievilkušos tēju, pirms tam to nokāšot.
Tad pavāram vēl 10min un vārīšana beidzās :)
6. Nemam trauku, kur kārtot visu nēģus.
Ja nēģi ir lieli, tad iesaku mazliet viņus saspiest plakanus ar mazu virtuves dēlīti, bet nespiežam pārāk stipri, jo tad tie izšķīdīs. Kad viss ir sakartots traukā lejam klāt nēģu buljonu, kurā tie vārījās. Ja patīk nēģi ļoti želejaini, varat uzbriedināt paciņu pārtikas želatīnu un sajaukt ar buljonu pirms to lejat virsū nēģiem.
Kad viss darbs izdarīts, atstājam to istabas temperatūrā, lai atdziest un pēc tam uz nakti ledusskapī. Un no rīta jau būs ēdami. Man personīgi silti viņi negaršo.
Foto: Maris Silis-Ozoliņš
7. Gatavs!!!
Foto: Maris Silis-Ozoliņš
Uz augšu