Zemeņu biezpiena kūka

2018. gada 23. aprīlis
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
200 min
1. Formā ieklāj cepamo papīru.
2. Cepumus sablendē ar melnajām plūmēm un liķieri, ieklāj formā un liek leduskapī atdzist.
3. Želatīna plāksnītes izmērcē un izkausē.
4. Biezpienu sablendē kopā ar jogurtu un cukuru.
5. Saldo krējumu saputo un pievieno biezpienu.
6. Visā iemaisa 6 izkausētas želatīna plāksnītes.
7. Zemenēm nogriež kauslapiņas un izkārto uz pamatnes.
8. Masu pārlej pamatnei, uz brīdi ieliek leduskapī.
9. Kūkas virspusi var pārsmerēt ar ievārījumu kurāi pievienota 1 izkausēta želantina plāksnīte, bet var arī sablenderēt zemenes ar pūdercukuru un pievienotu želantīna plāksnīti.
Foto: Gita Murniece-Taurina
10. Kūkā ar karotīti izveido vairākas bedrītes un piepilda ar ievārījuma vai zemenu masu.
Liek ledusskapī sacietēt.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu