Medus vista ar rīsiem un olu

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 250 g rīsu
  • 2 krietnas vistas filejas
  • 2 sīpoli
  • 1 ola
  • 250 ml tomātu mērces
  • 4 ēd. k. sojas mērce
  • 4 ēd. k. kartupelu cietes
  • 2 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. sezama sēklu
  • 750 ml ūdens
  • Eļļa

Pagatavošana

40 min.
  1. Rīsus aplej ar 750 ml ūdens un uz lēnas uguns izvāra.
    Kad rīsi gatavi, lieko ūdeni nokāš un rīsus atstāj nedaudz atdzists.
  2. Vistas filejas sagriež strēmelītēs un liek nelielā bļodiņā.
  3. Pielej sojas mērci, samaisa un brīdi patur, lai gaļā iesūcas mērces pikantums.
  4. Pakāpeniski sajauc ar kartupeļu cieti, pielūkojot, lai ciete katru gabaliņu ietver kā mundierītis.
    Ja nepieciešams, pievieno vēl.
  5. Katliņā, uz nelielas uguns, uzkarsē neitrālas garšas eļļu.
  6. Turpinot karsēšanu, eļļā pa vienam, atstatus citu no cita mērc vistas gabaliņus. Vāra apmēram 1-2 minūtes.
  7. Gatavus izķeksē no katla un saliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekā eļļa.
  8. Sīpolus sagriež paprāvos gabaliņos un apcep pannā, sakarsētā eļļā.
  9. Pievieno labi daudz tomātu mērces (apmēram 250 ml) un medu.
  10. Pieliek fritētos vistas gabaliņus. Pārkaisa ar sezama sēkliņām.
  11. Maisot visu pasautē aptuveni 2-3 minūtes. Noņem no uguns.
  12. Pannu liek uz vidējas uguns, ielej nedaudz eļļas, iesit olu un strauji maisot, pus minūti apcep.
  13. Pievieno rīsus un, nepārtraukti maisot, cep dažas minūtes.
    Šķīvī liek rīsus un pārlej ar vistas mērci.

    Labu apetīti!
    Pievieno rīsus un, nepārtraukti maisot, cep dažas minūtes....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni