Marinēts jēra gaļas cepetis cepeškrāsnī

3 1
Pirmā momentā liksies, ka marinādei ļoti daudz,dažādu garšvielu, bet domāju, ka tās visas ir pieejamas un sarežģīts tur nav nekas. Toties, kas par aromātu izplatās gaisā, kad marināde sāk vārīties, to aprakstīt nevar, to var tik katrs pats savā virtuvē izjust.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 3 kg jēra ciskas
  • 2 sīpoli
  • Augu eļļa
  • Marinādei:
  • 2 l ūdens
  • 1.5 ēd. k. sāls
  • 2 ēd. k. cukura
  • 6 zariņi timiāna
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 1 tējk. koriandra sēklu (nepilna)
  • 1 tējk. sinepju sēklu (nepilna)
  • 1 šķēle/s selerijas saknes
  • 2 lauru lapas
  • 6 smaržīgie pipari
  • 1/2 tējk. piecu piparu maisījuma
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 3 krustnagliņas
  • 4 ēd. k. galda etiķa 9%

Pagatavošana

999 min.
  1. Marinādi vāra 5-10 min.un tad pievieno 4 ēd. k. 9% galda etiķa, visu samaisa un siltā marinādē lieka jēra cisku. Kad viss atdzisis, liek vēsā vietā uz nakti. Man marinējās līdz pat nākošās dienas pēcpusdienai, kad to sāku gatavot cepšanai.
  2. Jēra ciska ir izņemta no marinādes, nosusinam to un ieziež no visām pusēm ar augu eļļu.
  3. Liek uz iepriekš sagatavotas folijas uz kuras izkārtotas divu sīpolu šķēles.
  4. Saloka apkārt foliju un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos. Cepas 2 stundas un 15 minūtes.
  5. Pēc divu stundu cepšanas, atver foliju un atpakaļ cepeškrāsnī, kura uzgriezta uz grilla režīma, lai gaļa apbrūnē. Tās ir burtiski dažas minūtes.
    Pēc divu stundu cepšanas, atver foliju un atpakaļ cepeškrāsn...
  6. Cepetis gatavs, sulīgs un aromātisks, pats mutē kūst! Jā, kad izņemat no cepeškrāsns, cepeti pārsedziet ar foliju uz kādām 10-15 minūtēm,lai cepšanās process apstājas.
    Lai katram no jums izdodas un baudīsim kopā šo burvīgo ēdienu!

    Labu apetīti!
    Cepetis gatavs, sulīgs un aromātisks, pats mutē kūst! Jā, ka...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni