Šokolādes kēksiņi ar ķiršu ievārījumu svētkiem

4 1

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 100 g baltās šokolādes
  • 120 g sviesta
  • 65 g šokolādes
  • 20 ml ruma
  • 2 olas
  • 3 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. bieza ķirša vai cita sarkana ievārījuma
  • 1 tējk. vanilīncukurs
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana

40 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru, vanilīncukuru un šķipsniņu sāls.
  2. Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, nedaudz padzesē un iemaisa saputotajā sviestā.
  3. Pievieno arī olas, rumu un krējumu.
  4. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā saputotajā masā. Samaisa.
  5. Masu liek ietaukotās mafinu veidnītēs. Cepoties masa uzpūtīsies, tāpēc veidnītes neliek pilnas.
  6. Mīklai veidnītēs uzliek pa ievārījuma piciņai.
  7. Cep līdz 180 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
  8. Atdzesētus un no veidnītēm izņemtus kēksiņus horizontāli pārgriež, atdalot virsiņu.
  9. Uz kēksiņa apakšējās daļas liek nedaudz izkausētās baltās šokolādes, virsū uzliek atgriezto virsiņu.
    Ledusskapī sastindzina.

    Lai labi garšo!
    Uz kēksiņa apakšējās daļas liek nedaudz izkausētās baltās šo...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize