Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kūka ar žāvētām melnajām plūmēm

2018. gada 27. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
120 min
1. Ja plūmes cietas, tās izmērcē un nosusina.
2. Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pieputo olas, pielej brendiju.
3. Mandeles sajauc ar miltiem, tad pa daļām tās iemaisa sviestā un olu masā.
4. Veidni ar noņememām malām ietauko.
5. Mīklu izrullē plānā kārtiņā un ieklāj veidnē tā, lai nosegtu visu veidnes dibenu un malas.
6. Uzziež džemu - jebkādu pēc patikas.
7. Virsū klāj sagatavoto mandeļu masu, to pārliek ar plūmēm. Cepoties tās daļēji iegrims mīklā.
8. Lieko mīklu virs mandeļu masas nogriež, atstājot 1,5-2 cm platu maliņu, ko uzloka masai.
9. Liek sakarsētā cepeškraāsnī un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 1 stundu.
10. Nedaudz atdzesētu izņem no veidnes.
Var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu