Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Marmora kēkss ar mandelēm

2018. gada 27. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
120 min
1. Sviestu vai margarīnu, cukuru, vanīlīncukuru un sāli saputo.
2. Pa vienai pieputo olas.
3. Miltus iemaisa mīklā.
4. Mīklu sadala 2 daļās.
5. Vienā daļā iemaisa 1 ēdamkaroti piena, kakao un šokolādes krēmu.
6. Abas mīklas vienu virs otras klāj ietaukotā kēksa formā, ar dakšiņu spirālveidīgi apmaisa.
7. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 1 stundu.
8. Nedaudz padzesē un izņem no veidnes, atdzesē.
9. Mandeles sausā pannā apgrauzdē.
10. Šokolādi sasmalcina un ūdens peldē izkausē.
11. Kēksu pārlej ar kausēto šokolādi, pārber ar rupji sakapātām mandelēm.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu