Pasta ar desas un bazilika mērci

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400-500 g makaronu
  • 400 g kūpinātas desas
  • 1 lielā kārba konservētu, sasmalcinātu tomātu
  • 3 vidēji sīpoli
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. eļļa
  • 0.5 tējk. maltu sarkano piparu
  • 0.5 glāze/s saldā krējuma
  • Bazilika lapiņas
  • Rīvēts siers

Pagatavošana

40 min.
  1. Desu sagriež strēmelītēs.
  2. Pannā sakarsē eļļu un desu cep apmēram 5 minūtes.
  3. Sagriež sīpolus un ķiplokus, pieliek desai un turpina cept, līdz desa kļuvusi brūna un sīpoli caurspīdīgi - apmēram 3 minūtes.
  4. Pieliek konservētos tomātus un saldo krējumu, sautē 3 minūtes, kamēr mērce kļūst biezāka.
  5. Novāra makaronus.
  6. Nokāš, saglabājot 1 glāzi novārījuma.
  7. Makaronus ieberiet atpakaļ kaltā un pieliek iepriekš sagatavoto mērci.
  8. Visu maisot silda, līdz makaroni noklāti ar mērci.
  9. Ja maisījums ir par sausu, var pievienot novārījumu, kas tika saglabāts pēc makaronu nokāšanas.
  10. Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru un sasmalcinātām bazilika lapiņām.

    Labu apetīti!
    Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru un sasmalcinātām bazilik...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni