Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar lasi un sēnēm

2018. gada 23. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlītēs un zvīņveidā izkārto uz ietaukotas cepešpannas.
2. 150 ml saldā krējuma sajauc ar pusi piena, pievieno sāli, piparus un pārlej kartupeļiem.
3. Sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā kartupeļus cep pusstundu.
4. Laša fileju sagriež 4 šķēlēs, pārlaista ar citrona sulu.
5. Sīpolus sagriež.
6. Pannā uzkarsē sviestu, lielā karstumā tajā apcep sagrieztas sēnes, pievieno sīpolus, pārkaisa sāli, pieber piparus un miltus, sajauc un nedaudz apcep.
7. Sajauc atlikušo pienu un saldo krējumu, pievieno buljona kubiņu un timiāna lapiņas, pārlej sēnēm un uzvāra.
8. Laša šķēles liek uz apceptajiem kartupeļiem, pārkaisa ar sali un pipariem.
9. Virsū liek ceptās sēnes mērcē, cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu