Apgāztā plūmju kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 230-250 g kārtainās bezrauga mīklas
  • 300 g plūmju
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • 4 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. vanilīncukura
  • Daži piparmētru zariņi

Pagatavošana

45 min.
  1. Plūmes pārgriež un izņem kauliņus.
  2. Metāla veidnē vai pannā karsē sviestu ar cukuru, reizēm pannu pakustinot, lai izkusušais sviests un cukurs vienmērīgi izplūst pa visu virsmu.
  3. Līdzko sīrups kļūst zeltains, veidni noņem no uguns.
  4. Sīrupā liek plūmes ar griezuma pusi uz augšu un vēl nedaudz pakarsē, lai sīrups sāk karamelizēties.
  5. Kārtaino mīklu izrullē nedaudz lielāku par veidni, pārklāj plūmēm, maliņas nedaudz ieliecot uz iekšu.
  6. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūra 25-30 minūtes.
  7. Ņem āra, nedaudz padzesē un strauji, izgāž no veidnes.
    !!! Jārīkojās uzmanīgi , jo var izlīt sīrups, kas radies cepoties.
  8. Grezno ar piparmetru zariņiem.
    Klāt pasniedz ar vanilīncukuru saputotu krējumu.

    Lai labi garšo!
    Grezno ar piparmetru zariņiem.
Klāt pasniedz ar vanilīncuku...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize