Apgāztā plūmju kūka

2018. gada 22. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Plūmes pārgriež un izņem kauliņus.
2. Metāla veidnē vai pannā karsē sviestu ar cukuru, reizēm pannu pakustinot, lai izkusušais sviests un cukurs vienmērīgi izplūst pa visu virsmu.
3. Līdzko sīrups kļūst zeltains, veidni noņem no uguns.
4. Sīrupā liek plūmes ar griezuma pusi uz augšu un vēl nedaudz pakarsē, lai sīrups sāk karamelizēties.
5. Kārtaino mīklu izrullē nedaudz lielāku par veidni, pārklāj plūmēm, maliņas nedaudz ieliecot uz iekšu.
6. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūra 25-30 minūtes.
7. Ņem āra, nedaudz padzesē un strauji, izgāž no veidnes.
!!! Jārīkojās uzmanīgi , jo var izlīt sīrups, kas radies cepoties.
8. Grezno ar piparmetru zariņiem.
Klāt pasniedz ar vanilīncukuru saputotu krējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu