Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas fileja ar ziedkāpostiem

2018. gada 20. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Sinepes sajuc ar sasmalcinātu rozmarīnu.
2. Ziedkāpostus sajauc ar aprikozēm, olīveļļu, sāli un pipariem, pārsmērē ar kļavu sīrupu vai medu.
3. Sakarsētā pannā, apgrozot apcep eļļā, lai sīrups vai medus karamelizējās.
4. Noņem no pannas, ielej pannā 1 ēdamkaroti ūdens, ar koka karoti maisot, noberž apcepumus, liek klāt ziedkāpostu maisījumu, cep apmēram 5 minūtes.
5. Liek virsū fileju, pārklāj ar sinepju un rozmarīna maisījumu, liek krāsnī 210 grādu temperatūrā uz 20 minūtēm.
6. Izņem no krāsns un pārklāj ar foliju. 5 minūtes atpūtina, tad griež gabalos, pannā pārlej ar mērci un sadala 4 šķīvjos.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu