Sākums > Receptes > Brokastis

Plānās pankūkas pildītas ar biezpienu

2018. gada 20. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pielej 3/4 paredzētā piena daudzuma.
Šķidrumu pa daļām lej bļodā iesijātos miltos un maisa. Atlikušo pienu, samaisa un atstāj 25-30 minūtes, lai milti uzbriest.
2. Pildījums: biezpienu samaisa , pievieno cukuru, sāli, olu, garšvlieas un miltus visu samaisa.
Vājpiena biezpienam pievieno krējumu, saldajam biezpienam ja ir vēlme - noskalotas, uzbriedinatas rozīnes.
3. No sagatavotās mīklas cep plānās pankūkas no vienas puses, liek uz koka dēlīša vai lēzenās šķīvja ar apcepto pusi uz augšu.
4. Uz pankūkas apceptās puses vienā malā liek pildījumu, pārloka tam pāri abas sānu malas un saloka.
5. Pēc tam pildītās pankūkas liek sakarsētās taukvielās un cep, līdz tās ir dzetlenīgas brūnas.
Pasniedz ar ievārījumu, krejumu vai pārkaisa ar kanēli un cukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu